Bitka za Božić (2006)

Deck the Halls (Originalni naziv)

komedija

Božićno takmičenje dvojice komšija prelazi sve granice

 
Režija: John Whitesell
Scenarij: Matt Corman, Chris Ord
Uloge: Danny DeVito, Matthew Broderick, Kristin Davis, Kristin Chenoweth, ...

Filmografija

Bitka za Božić porodična je komedija o ljubomori, dobrosusedskim odnosima, ukrašavanju doma i pravome blagdanskom duhu. Metju Broderik i Dani DeVito okrenuti će Božić naglavačke kada odluče nadmašiti jedan drugoga u blagdanskim ukrasima.

U Kloverdaleu u Masačusecu živi optometrist Steve Finč (Broderick), koji smatra da nema tog doba u godini koje se može usporediti sa božićnim. Mnogo je godina provodio niz toplih i lepih tradicija koje njegov porodica - njegova žena Keli (Davis), kćer Madison (Shawkat) i sin Karter (Blue) – više ne mogu podneti. Bez obzira na proteste iscrpljene porodice, organizirani Stiv popunio je kalendar u decembru davežom - od godišnjega fotografisanja do rituala „ubiranja plodova“ pa sve do pevanja božićnih pesama.

Odredio je i vrijeme za kupnju, „razmišljanje“ i zimski karneval, koji Stiv veselo nadgleda, ali Stivov Božić najednom je uništen kada se ljigavi prodavač automobila Budi Hal (DeVito) useli u komšijsku kuću. Budi uskoro počinje minirati Stevea i njegova reputacija “Kralja Božića” slabi kada Budi odluči osvetliti svoju novu kuću sa toliko svetala da bude vidljiva sa ceste. A reč je o poprilično žaruljica!

Zašto stati na svetlima? Motiviran potezima slavnih, Budi doda žive jaslice sa magarcima, kravama, ovcama i devom koju je uvezao, trgajući živce besnomu Stivu na sve originalnije načine. Iako Stiv bledi u odnosu na Budijeve blagdanske vragolije,  (no Budijevo osvetljenje ide na Finčev račun, jer je Budi svoj dekor priključio na njegovu struju!), Keli se sprijatelji sa Budijevom boljom polovicom Tijom (Chenoweth), dok se Madison nastoji približiti Halovim seksepilnim kćerima, blizankama Ašli i Emili (Sabrina i Kelly Aldrigde), koje, poput žaruljica, rasvetle i život mladoga Kartera.

Keli, Tia i deca postaju sve nestrpljiviji, dok Stivovo i Budijevo rivalstvo ne zapreti čupanjem žica iz prazničnog ozračja. Mogu li Stiv i Budi objaviti primirje prije negoli svima unište praznike ili će se nastaviti nadmudrivati dok jedan od njih ne pobedi?


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >