Ljubav u Barseloni (2008)

Vicky Christina Barcelona (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Dve najbolje prijateljice na letovanju u Barceloni zaljube se u istog muškarca

 
Režija: Woody Allen
Scenarij: Woody Allen
Uloge: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz

Filmografija

Novi hit legendarnog redatelja, Woodyja Allena, priča je o dve devojke koje su zaljube u mladog slikara tokom njihovog boravka u Barceloni. Iako je siguran da oseća nešto prema njima, slikar i dalje ne može zaboraviti svoju bivšu suprugu. Penélope Cruz 2009. godine osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu. Film je dobio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma.

Konvencionalna Viki (Rebecca Hall), zaručena sa Dougom (Chris Messina), putuje u Barcelonu kako bi provela letne praznike u kući prijatelja svojih roditelja sa svojom nekonvencionalnom i otvorenom prijateljicom Kristinom (Scarlett Johansson).

Dok su u restoranu, sa njima očijuka rastavljeni slikar Huan Antonio Gonzalo (Javier Bardem) i poziva ih da otputuju u Oviedo sa njima. Viki se to ne sviđa i odbija poziv, ali Kristina pristane. Kristina u Oviedu dobiva čir pa Viki sama odlazi u razgled grada sa Huanom Antonijem. Viki se na kraju zaljubi u njega i spava sa njim. Međutim, kad se vrate u Barcelonu, ništa ne kaže prijateljici. Kristina se preseli kod Huanu Antoniju, a Viki se uda za Douga. Kad se Maria Elena (Penélope Cruz), nestabilna bivša žena Huana Antonija, predozira, slikar je dovede u svoju kuću i njihov problematičan odnos procveta u Kristininoj prisutnosti.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >