Bridžit Džouns na ivici razuma (2004)

BRIDGET JONES: THE EDGE OF REASON (Originalni naziv)

komedija romantika

Nove dogodovštine tridesetogodišnje Bridget u potrazi za pravom ljubavi

 
Režija: Beeban Kidron
Scenarij: Andrew Davies, Helen Fielding
Uloge: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent, James Faulkner, Celia Imrie, ...

Filmografija

Kada se pojavila romantična komedija Dnevnik Bridget Džons, snimljena prema istoimenom romanu engleske spisateljice Helen Fielding sa René Zevweger u naslovnoj ulozi, ne samo da je imala veliki uspeh nego se sa nestrpljenjem očekivao filmski nastavak prema drugoj knjizi iste spisateljice, koja je i suscenaristica, Bridget Džons: Na rubu pameti. Sada je stigao u naša kina sa istim glavnim glumačkim ttrouglom, možda manje, ali ipak duhovit, zabavan, otkačen i, naravno, na rubu pameti...

Bridgit nalazimo upravo tamo gde smo je i ostavili - u zagrljaju šarmantnog Darsija. No, počeli su problemi. Osim šokantnog saznanja da on glasa za konzervativce, mora se nositi i sa zanosnom mršavicom Rebecom koja je bacila oko na Marka, kao i Danielom Kleverom, koji se iznenada ponovno pojavljuje, te najgorim putovanjem u životu.

Lik simpatične, prosečne, debeljuškaste, devojke od tridesetak godina Bridget, koja mašta o ljubavi, uspešnoj karijeri televizijske reporterke, te kojoj sve ide krivo u životu i upada u mnoge katastrofalne situacije, svi su zavoleli. Uz to, ona je iskrena, prirodna, spontana, puna duha i topline, životne radosti, osim kada upadne u kratkotrajne depresije. U drugom je delu prvo jako sretna jer je u vezi sa uglednim advokatom Markom Darsijem (Firt), koji je iskreno voli ali je opreviše uštogljen, a zatim dolazi period sumnje, ljubomore, iskušenja.

Naravno, razlog je njezin bivši nedozreli samodopadni šef Daniel Klever (Grant), ali i Markova saradnica Rebeca (Baret), koja je fizički lepša. Sledi celi niz situacija na rubu pameti: skakanje padobranom, skijanje, put u Tajland, droga, zatvor, tučnjava te dobronamerni ali loši saveti prijatelja, dosadni zahtevi roditelja. A na kraju, koliko god Bridget i Mark bili različiti, iskrenost i prirodnost nadjačaju sve i daju mogućnost za novi početak.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >