subota, 20.04. 14:47

Pink Panter 2 (2009)

The Pink Panther 2 (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Inspektor Kluzo pridružuje se ekipi elitnih detektiva u lovu na veštog lopova

 
Režija: Harald Zwart
Scenarij: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Uloge: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia, Yuki Matsuzaki, ...

Filmografija

Inspektor Žak Kluzo udružuje se sa ekipom međunarodnih detektiva koji su jednako nesposobni kao i on. Njihov zadatak: zaustaviti lopova koji širom sveta krade neprocenjive istorijske predmete.

Najvrednija svetska blaga su ukradena, a posljednji na listi nestalih je čuveni dijamant Pink Panter. Inspektor Drajfus (Džon Kliz) okuplja tim međunarodnih stručnjaka i detektiva kako bi se neprocenjivi artifakti vratili, a među genijalcima u ekipi istražitelja je i inspektor Žak Klizo (Stiv Martin), nespretni francuski detektiv koji na kraju uvek nekako uspe da ulovi lopova.

Nemoguće je izbeći poređenje Stiva Martina i Pitera Selersa u ulozi šlampavog inspektora Kluzoa, no možda takva poređenja nisu poštene prema Stivu Martinu. Piter Selers, kao jedan od najvećih talenata velikog platna, zauvek će ostati nedodirljiv, no ako je neko bio u stanju filmski serijal Pinka Pantera približiti novom gledalaštvu i pošteno odraditi posao francuskog detektiva, onda je to Stiv Martin. Žan Reno i Emili Mortimer ponavljaju uloge Kluzoovog partnera Pontona te Kluzoove simpatije Nikol iz prvog dela iz 2006. Ovoga puta u ulozi inspektora Drajfusa našao se legendarni montipajtonovac Džon Kliz, a ostale uloge pripale su Endiju Garsiji, Alfredu Molini, Džeremiju Ajronsu, Jukiju Matsuzakju i bolivudskoj jepotici Aišvarji Rai.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >