Hari Poter i Red feniksa (2007)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Originalni naziv)

porodični avantura fantastika

Hari Poter vraća se u Hogvarts kako bi se suočio sa dosad najvećim izazovom

 
Režija: David Yates
Scenarij: J.K. Rowling, Michael Goldenberg
Uloge: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Maggie Smith, ...

Filmografija

Peti deo priče o mladom čarobnjaku, njegovim prijateljima i fantastičnim avanturama u kojima se nalaze. Petnaestogodišnji Hari sukobljava se sa tvrdoglavim čarobnjacima koji ne veruju u povratak zlog Voldemorta, no to neće sprečiti njega, a i ostale učenika Hogvartsa, da stvari preuzmu u svoje ruke.

Prošlo je celo leto otkako se Hari poslednji put sreo sa Gospodarom Tame, i vraća se da bi naučio kako čarobnjačka zajednica još negira Voldemortov povratak: ministar magije veruje da direktor Dambldor laže, a u školi je i novi učitelj Odbrane od mračnih sila. Kako cela čarobnjačka zajednica živi u neznanju, budućnost magije zavisi od Harija Potera i Reds feniksa.

Kada nova profesorka, Dolores Ambridž (Imelda Stonton), gotovo ukine predmet Odbrane od mračnih sila, mladi čarobnjaci ne umeju da se odbrane od mračnih sila koje prete i njima i čarobnjačkoj zajednici, pa Hermiona (Ema Votson) i Ron (Rupert Grint) mole Harija (Danijel Redklif) da nešto učini. Susrećući se potajno sa grupom učenika koja sebe naziva "Dambldorovom vojskom", Hari ih uči kako se odbraniti od mračnih sila, u saradnji s tajnim redom čarobnjaka – Redom feniksa – kako bi pripremio mlade čarobnjake za neverovatnu bitku koja sledi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >