Hodaj pravo (2004)

WALKING TALL (Originalni naziv)

akcija komedija

Vrativši se kući, bivši specijalac odluči vratiti red i mir u svoj nekoć mirni gradić

 
Režija: Kevin Bray
Scenarij: Mort Briskin, David Klass
Uloge: The Rock, Johnny Knoxville, Neal McDonough, Kristen Wilson, Ashley Scott

Filmografija

Postoje stvari za koje se vredi boriti bez obzira na opasnost koja preti. Vrativši se u svoj rodni gradić, De Rok ne može prepoznati to nekada mirno mesto. Odluči stvari preuzeti u svoje ruke i izboriti se za pravdu i zakon...

Kada se bivši pripadnik specijalnih snaga američke vojske vrati u svoj rodni gradić u ruralnom okrugu države Vašington, nadajući se ostvarenju dečačkog sna o radu u lokalnoj tvornici za preradu drva, otkriva kako se mnogo toga promenilo te je nekada miran grad pun droge, nasilja i osećaja nesigurnosti. Mnogi stanovnici takvu situaciju pripisuju uticaju sumnjivoga kasina, u kojem njegova bivša devojka radi kao plesačica. Spreman vratiti mir u svoj grad, naoružan pravednošću u srcu, Kris Vaughan (De Rok) kreće u obračun sa onima koji to zaslužuju.

"Hodaj pravo" režisera Kevina Braja odlična je akcijska razbibriga napravljena po svim pravilima žanra u koje je ipak ubrizgano dovoljno autorovog pečata, a da bi film bio tek puko odrađivanje zacrtanih smernica. Spajajući elemente fizičke nadmoći glavnog junaka sa njegovom dečačkom maštom, Braj i De Rok, zvezda filma, uspeli su stvoriti lik sa kojim se svatko može poistovetiti. Uz njega, posebno treba istaknuti slavnog džaksovca Džonija Knoksvila u ulozi jedinog čoveka na kojeg se osvetnik može osloniti. 

Još 1973. godine priča o šerifu Puseru pretočena je u izvrstan film Fila Karlsona, kad je glavnu ulogu igrao Joe Don Baker. Godine 1981. snimljena je i TV serija. Nova verzija filma, režisera Kevina Braja, snimljena je prema prvobitnom scenariju Morta Briskina. Godine 2007. snimljen je i nastavak, ali sa drugim glumcima i režiserom.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >