Kerolova Božićna priča (2004)

KARROLL'S CHRISTMAS (Originalni naziv)

komedija fantastika

Mladića koji mrzi Božić posećuju tri duha koji mu žele pokazati pravi smisao praznika

 
Režija: Dennis Dugan
Scenarij: Drew Daywalt, David Schneider
Uloge: Tom Everett Scott, Wallace Shawn, Alanna Ubach, Deanna Milligan, ...

Filmografija

Jedno delo, stotinu (re)interpretacija. Odnosi se to na roman A Christmas Carol koji je 1843. objavio slavni britanski književnik Charles Dickens (1812.-1870.). Zaplet o mizantropu Ebenezeru Scroogeu i božićnim duhovima koji glavnog (anti)junaka provode kroz njegovu prošlost, sadašnjost i budućnost ne bi li mu pokazali pravi smisao praznika zaživio je dosad u nizu filmova od kojih su se mnogi manje-više odmakli od izvorne radnje. Među tim naslovima je i ova fantastična komedija.

Allen Karroll (T. Everett Scott) radi kao autor prazničnih čestitki čije radikalne ideje ne nailaze na odobravanje saradnika u firmi pa zavisi od potpore šefa Bradleyja (R. Kline). Razlog za Allenovu mrzovolju prema Božiću i ostalim praznicima krije se u njegovoj nedavnoj prošlosti kada ga je pred prepunom dvoranom tokom božićne proslave odbila bivša devojka priznavši da voli drugog muškarca.

Osim najveselijeg razdoblja u godini Allen ne voli ni svog prvog suseda Zeba Rosecoga (W. Shawn), još jednog mizantropa u ulici. I dok Allenova nova devojka Carrie (D. Milligan) priželjkuje njihovo skoro venčanje, Allena posete božićni duhovi Jacob (D. Joffre), Jodie (A. Ubach), Barry (L. Miller) i Spike (V. Troyer) kako bi promenili njegov stav prema praznicima. Ali duhovi su pogrešili adresu jer je njihovo pravo odredište Zebova kuća i njen vlasnik koji godinama nije video kći Patriciju (S.-J. Redmond)...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >