Kum 3 (1990)

The Godfather: Part III (Originalni naziv)

akcija triler drama

Završni deo spektakularne trilogije o mafijaškoj porodici Korleone

 
Režija: Francis Ford Coppola
Scenarij: Mario Puzo, Francis Ford Coppola
Uloge: Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Andy Garcia

Filmografija

Treći deo maestralne Kopoline trilogije ne samo da savršeno koherentno zaokružuje celinu, već i ostaje veran duhu, stilu i formi prošlih delova, za šta je bio nominovan i za Oskara.

Priča počinje 1979. u Njujorku, klasičnim porodičnim okupljanjem, dvadesetak godina nakon što je Majkl Korleone (A. Paćino) naredio ubistvo svog brata. Dvoje Majklove dece -Meri (S. Kopola) i Entoni sada su odrasli. Entoni želi da bude operski pevač te se ne želi upletati  u porodične"poslove", dok je Meri odana ocu. On se protivi njenoj vezi sa rođakom Vinsentom Manćinijem (A. Garsija), Sonijevim sinom, koji čeka priliku da postane sledeći don, sa svim žarom i zanesenošću kakvu je nekad posedovao ne samo njegov otac, već i Majkl. U međuvremenu Majkl pokušava legalizovati neke svoje poslove, što nailazi na otpor nekih drugih "porodica" koje žele deo svog kolača ...

Kopolina režija je remek-delo, sa nekoliko uistinu brilijantnih trenutaka, što se posebno ističe u koreografiji završnog dela filma i poigravanjem sa nekoliko linija priče. Užitak je gledati i Paćinovu, ali i Garsijinu glumu, pa se može reći da trilogija "Kum" predstavlja jedan od najzaokruženijih i najbogatijih doprinosa svetu filmske umetnosti.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >