U utrobi zveri (2003)

BELLY OF THE BEAST (Originalni naziv)

akcija

Bivši CIA agent kreće u Tajland kako bi spasao otetu ćerku i njenu prijateljicu

 
Režija: Siu-Tung Ching
Scenarij: James Townsend, Steven Seagal
Uloge: Steven Seagal, Byron Mann, Monica Lo, Tom Wu, Sarah Malukul Lane

Filmografija

Nekadašnja velika zvezda akcijskog žanra Steve Seagal (Iznad zakona, Pod opsadom 1 i 2) više nije u središtu pažnje, ali njegovi filmovi još itekako privlače pažnju ljubitelja akcijskih filmova. "Belly of the Beast" snimio je prema vlasitoj priči u Hong Kongu, u režiji produktivnog Siu-Tung Chinga, dobro poznatog hongkonškog sineasta, posebno istaknutog kao koreografa akcijskih prizora, koji je surađivao i sa takvim velikanima kao što su Hark Tsui i Zhimou Yang.

Džejk Hoper (Steven Seagal) bio je prije deset godina agent CIA-e stacioniran u Tajlandu. Sada vodi vlastitu osiguravajuću kompaniju u SAD-u, no neko je oteo njegovu ćerku Džesiku dok je sa prijateljicom, ćerkom američkog senatora, turistički boravila u Tajlandu. Otmicu su navodno izveli islamski fundamentalisti pa američka vlada šalje svoje ljude u Tajland da oslobode devojke. Džejk također odlazi u Tajland i tamo uz pomoć starog prijatelja Suntija, sad budističkog sveštenika, pokušava ući u trag otmičarima te spasiti ćerku i njezinu prijateljicu. Džejku pomaže i mlada i dražesna Lulu te otkrije da otmičari nisu islamisti nego odmetnuti general Jantapan...

"Belly of the Beast" svakako će zadovoljiti poklonike akcijsko-borilačkog filma, jer reč je o kompaktnom, izvrsno produciranom i napetom ostvarenju zanimljive priče i pouzdanih glumačkih ostvarenja.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >