Oko posmatrača (1999)

Eye of the Beholder (Originalni naziv)

triler

Tajni agent za praćenje otkriva da je ljubavnica njegove mete serijski ubica

 
Režija: Stephan Elliott
Scenarij: Marc Behm, Stephan Elliott
Uloge: Ewan McGregor, Ashley Judd, Patrick Bergin, K.D. lang, Jason Priestley, ...

Filmografija

"Oko posmatrača" je fantastičan psihološki triler koji uspešno nivelira u žanrovskom rasponu od špijunskog trilera do psihološke studije frojdovskih dimenzija. Istražujući najskrivenija područja ljudske psihe, scenarista i režiser Stifan Eliot odlučio je da se poigra sa potisnutim emocijama, skrivenim strastima, nekonvencionalnim opsesijama i najdubljim ljudskim strahovima. Uspeh filma potvrđen je nagradom za najbolju režiju na filmskom festivalu u Briselu, gde je 2000. godine film premijerno prikazan.

Agent britanske tajne službe, nadimka Oko (Juen MekGregor), dobija nov zadatak - praćenje sina uglednog političara, koji u poslednje vreme troši ogromne sume novca na nepoznatu osobu. Oko saznaje kako je misteriozna osoba žena imena Džoana (Ešli Džad), prema kojoj oseća neobjašnjivu povezanost. Sve se menja nakon što je Džoana brutalno ubila političarevog sina, a Oko je tome posvedočio. Iako bi u svakom drugom slučaju zločinca predao vlastima, neobična fascinacija opasnom ženom prerasta u strastvenu opsesiju koja će naterati agenta da godinama prati pomahnitalu Džoanu i prikriva njene zločine kako bi je spasio od policije i očuvao svoju voajersku zaluđenost.

 
Odličan nastup glavnog glumca Juena MekGregora ("Ratovi zvezda", "Mulin Ruž") otvorio mu je širom vrata Holivuda te ga lansirao pravo među zvezde. U ulozi fatalne žene gledamo Ešli Džad, holivudsku lepoticu nominovanu za dva Zlatna globusa.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >