Lolita (1997)

LOLITA (Originalni naziv)

drama romantika

Srednjovečni učitelj zaljubljuje se u svoju dvanaestogodišnju poćerku

 
Režija: Adrian Lyne
Scenarij: Vladimir Nabokov, Stephen Schiff
Uloge: Jeremy Irons, Melanie Griffith, Frank Langella, Dominique Swain, ...

Filmografija

Humbert Humbert (Jeremy Irons) je srednjovečni učitelj francuskog jezika koji dolazi da predaje u mali američki gradić. Smeštaj pronalazi kod samohrane majke Charlotte Haze (Melanie Griffith), čija ga dvanaestogodišnja kći Dolores Haze zvana Lolita (Dominique Swain) podseti na tragičnu ljubav iz detinjstva. Humbert odluči da stupi u brak sa svojom gazdaricom kako bi bio što bliže njenoj maloljetnoj kćeri u koju se zaljubio...

Profesor Humbert (Jeremy Irons) je sofisticirani Evropljanin, izuzetno je privlačan ženama. Dolazi u mali američki gradić da predaje francuski jezik i smeštaj pronalazi kod udovice Charlotte Haze (Melanie Griffith), čija ga dvanaestogodišnja kći Lolita (D. Swain) podseća na tragičnu ljubav iz detinjstva. Kako bi što duže bio blizu nje, on popušta zavodničkim nastojanjima njene majke i postaje joj očuh.

Charlotteina iznenadna smrt omogućuje Humbertu da pod izgovorom starateljstva za poćerku postane njen ljubavnik. Njih dvoje putuju Amerikom, ali ljubavna veza im počinje pucati zbog Humbertove sve veće ljubomore. Ali prati ih tajanstveni muškarac u automobilu, za kojeg je Humbert uveren da je policajac.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >