Muva 2 (1989)

THE FLY 2 (Originalni naziv)

horror sf

Nastavak kultnog horora "Muva", mutant čoveka i muve kreće u osvetnički pohod

 
Režija: Chris Walas
Scenarij: Mick Garris, George Langelaan
Uloge: Eric Stoltz, Daphne Zuniga, Lee Richardson, John Getz, Ann Lee, ...

Filmografija

"Muvu 2" ćemo najpre žanrovski odrediti kao horor, ali ni ljubitelji naučne fantastike neće ostati zakinuti prizorima mutanta koji svojom stravičnošću podseća na najstrašnijeg vanzemaljca Aliena...

Kakav otac, takav sin. Nova generacija užasa pogodit će svet kada odvratni mutant muve i čoveka krene u osvetnički pohod u nastavku kultnog horora "Muva".

Nastavak uspešnog horora "Muva" počinje od tragičnog kraja prvog filma. Seth Brundle je potpuno transformiran u grotesknu muvu mutanta i ubijen od svoje ljubavi Veronike. Međutim, Veronica je u nezavidnoj situaciji jer je ostala trudna i nije sigurna je li otac Seth ili transformisani mutant. Nekoliko godina kasnije Martin Brundle (Eric Stoltz) odrasta u laboratorijskim uslovima industrije Bartok pod budnim okom Antona Bartoka (Lee Richardson), nemilosrdnog i beskrupuloznog industrijalca. Martin, koji je postao briljantni naučnik, prihvatio je da nije ništa više od opitnog kunića. Svoj život je posvetio istraživanju i rešavanju misterije očeve mašine za teleportaciju. Život mu je bezličan dok ne sretne Beth Logan (Daphne Zuniga), borbenu programerku koja se oseća izolovanom i otuđenom poput Martina. Nakon što se njih dvoje zaljube, Martin po prvi put oseti potrebu za životom. Idila ne traje dugo jer Bartok ima druge planove, što u Martinu izazove bes i frustraciju. Uskoro na površinu počinje izlaziti njegova životinjska priroda i on mora uložiti neverovatne napore da bi ostao čovek i nadvladao mutanta u sebi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >