Alaska (1996)

Alaska (Originalni naziv)

porodični avantura

Dvoje dece krene u opasnu potragu za izgubljenim ocem u divljinama Alaske

 
Režija: Fraser Clarke Heston
Scenarij: Scott Myers, Andy Burg
Uloge: Thora Birch, Vincent Kartheiser, Dirk Benedict, Charlton Heston, ...

Filmografija

Nakon smrti supruge Džejk se sa svoje dvoje dece preselio na Alasku gde radi kao pilot koji dostavlja pakete.Jednoga dana za vreme oluje njegov avion se sruši. Uvidevši da vlasti ne čine skoro ništa kako bi ga pronašle, njegova deca sama kreću u potragu za izgubljenim ocem.

Nakon što mu je žena umrla, pilot Džejk Barnes (Dirk Benedict) se, zajedno sa četrnaestogodišnjim sinom Šonom (Vincent Kartheiser) i kćekom Džesi (Thora Birch) preseli u gradić na Alaski. Zarađuje tako što avionom razvozi toaletni papir i može se reći da je zavoleo taj hladni, romantični kraj, za razliku od sina koji bi se rado vratio u rodni Čikago. Međutim, tokom jednog zadatka avion se srušio i njegov se otac našao sam i ozleđen u ledenoj pustoši. Na šenov poticaj deca sama krenu u potragu. Pridružuju im se severni medvedić i iskusni lovac Kolin Peri (Charlton Heston).

Pustolovni film "Alaska" sa elementima ekološke tematike realiziran je u autentičnom ambijentu prirodom bogate Alaske koja je već bila predmetom istraživanja sličnih filmskih dela. Film je režirao Fraser C. Heston, sin slavnoga Charltona Hestona, dobitnika Oskara za film "Ben Hur" koji ujedno glumi u filmu. Heston mlađi 1990. je režirao vrlo uspešnu adaptaciju klasičnog romana R. L. Stevensona, "Otok sa blagom"


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >