Pravedno ubistvo (2008)

Righteous Kill (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Dva iskusna detektiva pokušavaju da zaustave ubicu koji je uzeo pravdu u svoje ruke

 
Režija: Jon Avnet
Scenarij: Russell Gewirtz
Uloge: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Carla Gugino, John Leguizamo, ...

Filmografija

Oskarovci Robert De Niro i Al Paćino detektivski su veterani njujorške policije, na tragu opreznom serijskom ubici u psihološkom trileru prepunom adrenalina. Zamršenu priču koja će publiku držati u neizvesnosti sve do samog dramatičnog kraja, režirao je Džon Avnet.

Serijski ubica šeta ulicama Menhetena; na nišanu su mu nasilni prestupnici koji su se uspeli izvući kroz pukotine pravnog sistema. Sve žrtve su osumnjičeni zločinci uz čija se tela pojavljuje pesmica od 4 retka, koja opravdava ubistvo. Misija ubice je da napravi ono što policiji ne uspeva – da zauvek makne zločince sa ulice. Nakon što je žrtva ubice postao zloglasni makro, visoko odlikovani detektivi Turk (De Niro) i Ruster (Paćino) pozvani su da istraže slučaj.

 
Ovaj bi slučaj mogao ujedno biti i najveći u njihovoj 30-godišnjoj policijskoj karijeri. Uz nesvesnu pomoć lokalnog narko-dilera, detektivi slede tek nekoliko tragova, ali njihova se potraga uskoro okreće prema unutra, kada počinju uviđati da bi ubica mogao biti neko iz njihovih redova.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >