Mambo Italijano (2003)

MAMBO ITALIANO (Originalni naziv)

komedija drama

Sin italijanskog imigranta smišlja najbolji način kako da prizna roditeljima da je gej

 
Režija: Émile Gaudreault
Scenarij: Steve Galluccio
Uloge: Luke Kirby, Ginette Reno, Paul Sorvino, Mary Walsh, Peter Miller, ...

Filmografija

"Mambo Italijano" zabavna je i otkačena komedija snimljena u Montrealu, iz miljea italijanskih doseljenika u Kanadu koji, duboko vezani uz svoje običaje i tradicionalne poglede na svet, nisu u stanju da prihvate homoseksualnu orijentaciju svoga sina. Osim na duhovit način predstavljene takve stereotipne porodice, film je prepun neurotičnih, no beskrajno zabavnih likova, duhovitih dijaloga i vesele italijanske muzike, a što ne umanjuje ozbiljnu poruku.

Anđelo Barberini (L. Kirbi) je sin italijanskih imigranata koji su se nastanili u kanadskom gradu Montrealu. On je neurotičan i zaokupljen tipičnim problemima dvadesetogodišnjaka: traženjem posla, željom da postane dramaturg, te da se odseli iz roditeljske kuće i počne da živi sam. On šokira svoje kada se odseli, a da se nije oženio, što je protivno konzervativnim konvencijama njegove porodice. Ali, radi se o tome da je on nedeklarisani homoseksualac koji je odlučio da živi sa svojim mladićem, policajcem takođe italijanskog porekla, Ninom (P. Miler). Njih obojica imaju pred sobom težak zadatak: reći svojim porodicama da se vole...

U glavnoj ulozi nastupa mladi kanadski glumac Luk Kirbi, dok njegovog oca, tipičnog konzervativnog Italijana, tumači poznati američki glumac, i sam italijanskog porekla, Pol Sorvino (Dik Trejsi, Dobri momci).


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >