Beauty shop (2005)

BEAUTY SHOP (Originalni naziv)

komedija

Ogorčena frizerka otvaranjem novog salona dobije i skupinu tvrdoglavih brbljavih frizera

 
Režija: Bille Woodruff
Scenarij: Elizabeth Hunter, Kate Lanier
Uloge: Queen Latifah, Alicia Silverstone, Kevin Bacon, Andie MacDowell, ...

Filmografija

Film "Brijači", koji je do sada doživio jedan nastavak postao je projekt koji je došao i do svojevrsnog spin-offa, u kojem je Queen Latifah preuzela glavnu reč, a i škare. Njezina prisutnost i odlična gluma u nastavku "Brijača" očito je bila dobar preduslov za snimanje.

Kven Latifah i njezin lik iz popularnog filma "Brijači" dobili su vlastitu komediju, a sa njom i pripadajući salon lepote koji je pun neobičnih likova više željnih razgovora nego nove frizure. Ako mislite da je samo reč o još jednom nastavku uspešnog filma, grdno se varate jer žene koje šamponiraju i otvoreno razgovaraju o koječemu, nasmijat će vas do suza.

Gina Noris (Queen Latifah) više ne radi u brijačnici u Čikagu, već u sunčanoj Atlanti gde njezina kćer Vanesa (Paige Hurd) upisuje privatnu muzičku školu. Zapošljava se u otmenom frizerskom salonu gde nailazi na sebičnog i samoljubivog šefa Jorgea (Kevin Bacon) koji preuzima zasluge za njezin rad. Razočarana Gina napušta salon sa namerom otvaranja vlastitog. U tome joj pomaže Lin (Alicia Silvestrone), devojka za šamponiranje sa kojom je radila kod bivšeg gazde. Kupuje neugledni, zapušteni salon za ulepšavanje, a sa njime i skupinu tvrdoglavih, prekaljenih frizera stare škole i živopisne stalne mušterije. Tamo će nuditi malo drukčiju uslugu, a i neke njezine klijentice će je slediti, shvatajući da malo dobrog starog duha nadoknađuje nedostatak velikog parkinga ili snobovske prezauzetosti u prvome salonu u kojemu je Gina radila. U novoj sredini upoznaje električara i veštog pijanista Džoa (Djimon Hounsou) na kojeg baca oko.

Film nudi ležernu zabavu sa povremenim dramatičnim trenucima od koje se gledatelji  osećaju bolje, a koja uključuje uspeh malih ljudi u velikome svetu zločestih. Woodrofova komedija se, uz mnoge filmske zvezde koje glume u filmu, drži uspešne formule "Brijača", međutim, istovremeno je dovoljno različita da zainteresira publiku koja je odgledala spomenuti film.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >