Oh, kakve li sramote (2004)

A DIRTY SHAME (Originalni naziv)

komedija

Uštogljena sredovečna žena nakon udarca u glavu pretvara se u ludu ovisnicu o seksu

 
Režija: John Waters
Scenarij: John Waters
Uloge: Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Chris Isaak, Selma Blair, ...

Filmografija

Malo je koji američki redatelj šokirao i nervirao politički korektnu filmsku scenu kao što je to radio legendarni John Waters, u filmovima kao što su "Pink Flamingos", "Lak za kosu". "Oh, kakve li sramote" jedan je od njegovih manje poznatih i manje napadanih naslova, ali koji autorovu poetiku predstavlja na najbolji mogući način. Film o buđenju seksualne želje kod dotad nezainteresirane žene obiluje prepoznatljivim Watersovim motivima i postupcima. Jednaku pažnju pridaje neočekivanim i pomalo ljigavim scenama, koliko i detaljnom raskrinkavanju licemerja američke srednje klase.

Nakon što Silvia Stikles (Tracey Ullman), vlasnica dućana u radničkom predgrađu Baltimorea, doživi potres mozga, dolazi do drastične promene u njezinome seksualnom životu. Od žene koja mrzi seks i u njemu ne vidi ništa primamljivo, Silvia postaje prava seksualna ovisnica, čiji se apetiti gotovo ne mogu zasititi. Njezin muž Vaug (Chris Isaak) ispočetka je time oduševljen, ali kasnije postaje frustriran jer više ne uspeva pratiti svoju suprugu. Silvia zato postaje sledbenica seksualnog iscjelitelja Raj-Raja Perkinsa (Johnny Knoxville), njegova dvanaesta apostolka seksa na putovanju prema užitku i orgazmu.

Uz sjajnu Tracey Ullman u glavnoj ulozi, u filmu, među ostalima, gledamo i jackassovca Johnnyja Knoxvillea te kultnog rokera Chrisa Isaaka.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >