U svesti begunca (1999)

Fugitive Mind (Originalni naziv)

akcija sf

Inženjer kreće u borbu protiv firme koja ga je protiv njegove volje učinila ubicom

 
Režija: Fred Olen Ray
Scenarij: Sean McGinly, Tripp Reed
Uloge: Michael Dudikoff, Michele Greene, Heather Langenkamp, David Hedison, ...

Filmografija

Ako negde vidite ime Freda Olena Raya, odmah znate da možete očekivati brzopoteznu zabavu, pomalo zaboravljena glumačka imena i pregršt štosova koji ne štede baš nikoga. Zadnjih četvrt veka Olen Ray snima niskobudžetne filmove, od kojih su najpoznatiji "Hollywood Chainsaw Hookers" i "Dinosaur Island", a u istoriju filma ušao je kao jedan od najproduktivnijih američkih reditelja.

Hičkokovske jednostavnosti i otkačenosti kultnog filma, "U svesti begunca" donosi priču o jednom sasvim običnom čoveku, koji otkrije da su ga poslodavci iskorištavali – i to na daleko gore načine od neplaćanja prekovremenih sati.

Robert Dean (Michael Dudikoff) zaposlen je kao inženjer u multinacionalnoj firmi visoke tehnologije, "Gencom". Ugodan svakodnevni porodični život urušava se pod Deanovim nogama kada izgubi sećanje na protekli život. U potrazi za odgovorima, Dean otkriva najšokantnije moguće objašnjenje za svoju amneziju: firma "Gencom" ga je programirala i, protiv njegove volje, učinila ga ubicom. Jednom kada se reši nepoželjnih, Dean zaboravlja stravične zločine koje je počinio. Sa saznanjem da je krv nedužnih upravo na njegovim rukama, Dean kreće u borbu protiv velike korporacije...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >