Dečaci ne plaču (1999)

Boys Don't Cry (Originalni naziv)

drama romantika kriminalistički

Dvadesetogodišnja devojka oduvek je želela da bude i živi kao muškarac

 
Režija: Kimberly Peirce
Scenarij: Kimberly Peirce, Andy Bienen
Uloge: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton III, ...

Filmografija

Po mnogima jedan od najboljih rediteljskih debija u američkoj kinematografiji devedesetih, drama "Dečaci ne plaču" delo je Kimberli Pirs koja je svoj istoimeni kratkometražni film iz 1995. odlučila da pretvori u celovečernji. Za svoj je nastup Hilari Svonk dobila Oskar .

Dvadesetogodišnja Tina Brandon (H. Svonk) oduvek je želela da živi kao muškarac. Iako je njen najbolji prijatelj Loni (M. Mekgrat) upozorava šta je sve čeka odluči li da se pretvara da je mladić, Tina napusti rodni Linkoln u Nebraski i zaputi se u susedni Fols Siti pretvarajući se da je Brendon Tina.

Kratko ošišane kose, zategnutih grudi i sa cigaretom u ustima, Tina alias Brandon uspe da uveri okolinu da je muškarac zbliživši se sa mladom Kendas (A. Goranson) i njenim poznanikom, rabijatnim Džonom Loterom (P. Sarsgard). Družeći se sa svojim novim prijateljima, Tina jedno veče u baru upozna Lanu (C. Sevinji) i zaljubi se u nju na prvi pogled. Iako će joj Lana uzvratiti osećaje, Tina će uskoro biti prisiljena da otkrije svoj identitet.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >