Ljubav je relativna stvar (2002)

CONFESSIONS OF AN AMERICAN GIRL (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Ćerka nakon godina otuđenosti od oca zatvorenika želi da ga cela porodica poseti

 
Režija: Jordan Brady
Scenarij: Scott Sandoe
Uloge: Jena Malone, Brad Renfro, Alicia Witt, Michelle Forbes, Chris Mulkey, ...

Filmografija

Prava duša i srce ovoga nezavisnog, malog i toplog američkog filma je Jena Malone. Ta mlada američka glumica pri tom je sve samo ne tipična holivudska ličnost. Svojevrsna naslednica Lili Taylor u tituli indie-kraljice, Malone najčešće bira zanimljive, male, nezavisne art-produkcije, te u njima portretiše melanholične, povučene, nenametljive tinejdžerke, nepopularne i iz disfunkcionalnih porodica.

 John Grubb (C. Mulkey) u baru u tučnjavi ubio je dva čoveka i sada je na odsluženju doživotne zatvorske kazne. Njegova supruga Madge (M. Forbes) u međuvremenu prisiljena je uzdržavati dve ćerke- Barbie (A. Witt) i Renu (J. Malone) i sina Jaya (B. Renfro), sa kojima živi u iznajmljenoj kućici na gradskoj periferiji.

 
Rena je u vezi sa najpopularnijim momkom u školi, no on svoju vezu sa njom skriva od javnosti. Nakon što Rena postaje trudna, počinju joj navirati sećanja na vlastito detinjstvo provedeno sa ocem i ona počinje čeznuti da porodica poseti oca u zatvoru na godišnjem zatvorskom pikniku.
 
Majka Madge nije oduševljena tom idejom, jer se od Johna otuđila pre više godina, no na Renino insistiranje svi se slože sa tim predlogom. Reninom veselju nema kraja, a taj će dan promeniti mnoge stvari i njihovi životi više nikad neće biti isti.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >