Muva (1986)

The Fly (Originalni naziv)

horror drama sf

Neuspeli eksperiment naučnika počinje da pretvara u hibrida između muve i čovjeka

 
Režija: David Cronenberg
Scenarij: Charles Edward Pogue, George Langelaan
Uloge: Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz, Joy Boushel, Leslie Carlson, ...

Filmografija

Film koji je dobio nagradu Oskar za najbolju masku režirao je kultni reditelj Dejvid Kronenberg, autor koji je svojim radovima rušio sve filmske granice, a svojim avangardnim pristupom predviđao kinematografske pojave i do dvadeset godina unapred. Jedan od njegovih najvećih uspeha je i film "Muva", koji je remake kultnog ostvarenja Kurta Nojmana iz 1958. godine. Sjajnu ulogu u filmu, koji kritičari nazivaju skombinacijom SF‑a, horora i melodrame, pružio je Džef Goldblum, glumac nominovan za Oskara.

Set Brndl (Džef Goldblum) je briljantni naučnik koji je izumio mašinu sposobnu da živa bića i predmete rastavi na molekule, nevidljivim putem prenese na daljinu i ponovo sastavi. Poziva novinarku Veroniku Kvejf (Džina Dejvis) da zabeleži i dokumentuje njegovo revolucionarno otkriće.

Novinarka se ubrzo zaljubi u naučnika što razljuti njenog bivšeg dečka Statisa Boransa (Džon Gec) koji ne može da prihvati da je njihova veza gotova. Stvari kreću nizbrdo kad se, za vreme eksperimenta, sa Sethom u mašini nađe muva.

Nučnik se počinje menjati i njegova fizička snaga se dramatično povećava. Set uživa u novostečenim moćima, ali njegovo ponašanje postaje sve agresivnije. Veronika dobro pretpostavlja da je nešto pošlo po zlu za vreme teleportacije jer Set sve više od čoveka postaje muva.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >