Obijači (1984)

CRACKERS (Originalni naziv)

akcija komedija triler

Životi i svakodnevnica grupe nespretnih i očajnih lopova željnih boljeg života

 
Režija: Louis Malle
Scenarij: Jeffrey Alan Fiskin
Uloge: Donald Sutherland, Jack Warden, Sean Penn, Wallace Shawn, Larry Riley, ...

Filmografija

Film je bio nominovan za Zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu 1984. godine. Reč je o rimejku italijanske komedije "Big Deal on Madonna Street" Marija Monicellija s kraja 1950-ih, a kojim su se u svom dugometražnom debiju iz 2002. "Dobrodošli u Collinwood" inspirisala i braća Anthony i Joe Russo.

Garvey (J. Warden) poseduje zalagaonicu u San Franciscu. Njegovi nezaposleni, očajni prijatelji, bez novčića, odluče da iskoriste situaciju kad Garvey odlazi u posetu majci, i da ga opljačkaju.

Dillard (S. Penn) koji pljačka automobile i želi postane muzičar, zatim uvek gladan i uvek spreman na partiju šaha Turtle (W. Shawn), respektabilni Weslake (D. Sutherland) i lokalni makro Boardwalk (L. Riley), koji čuva bebu bivše zaposlene, udružili su se u tom projektu.

Tokom planiranja operacije Dillard se zaljubi u sestru svog prijatelja Ramona (T. Silva) Mariju (T. Valenza), a Boardwalk postaje zaintrigiran zanimljivom sobaricom Jasmine (C. Woodard). U igru se upliće i policajka Maxine (C. Baranski), ujedno zavodljiva Weslakeova ljubavnica. Ipak, ništa od navedenog neće omesti Weslakea da nastavi planiranje akcije.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >