Džampin Džek Fleš (1986)

JUMPING' JACK FLASH (Originalni naziv)

akcija komedija triler

Bankovna službenica željna avanture u životu iznenada se nađe u centru špijunske afere

 
Režija: Penny Marshall
Scenarij: David Franzoni
Uloge: Whoopi Goldberg, Stephen Collins, John Wood, Carol Kane, Annie Potts, ...

Filmografija

Film Džampin Džek Fleš smatra se samo jednim u nizu uspešnica poznate afroameričke glumice Whoopi Goldberg koja je započela svoju karijeru malim ulogama na Broadwayu. Za ulogu u filmu "Boja purpura" (1985) bila je nominirana za Oskara kojega je zasluženo dobila za ulogu u filmu "Duh". Poznatija je po ulogama u komedijama kao što je i Dampin Džek Fleš u kojem pleni pažnju svojom glumom i uvek vedrim duhom.

Muškarac kodnog imena Džek napokon je zaplesao u njenom srcu i svet za Teri Dolitle više nikad neće biti isti.Teri Doolitle (Whoopi Goldberg) je pametna mlada žena koja radi dosadan posao. Dan za danom sedi pred ekranom kompjutera u odelenju velike banke za međunarodni transfer novca. Prekida monotomiju komunicirajući sa klijentima širom sveta.

Njezin personalni pristup poslu je itekako zabavan jer sa klijentima razmenjuje recepte i raspreda o ljubavnom životu, ali na drugom kraju sveta netko nije tako zaigran. Jednog dana na Terinom kompjuterskom zaslonu pojavljuje se hitna kodirana molba Džampin Džek Fleša.

Otkriva da je reč o britanskom obaveštajcu koji se nalazi u zamci negde u Istočnom bloku. Zaintrigirana mogućnošću da napokon doživi neko životno uzbuđenje ili romansu, Teri kreće u spasilačku misiju. Ljude ubijaju kao od šale, a Teri proganjaju u filmu prepunom komičnih situacija, od kojih se diže kosa na glavi, a iza koje virkaju KGB i CIA špijuni.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >