Groznica subotnje večeri (1977)

Saturday Night Fever (Originalni naziv)

drama muzika

Toniju (Dž. Travolta) vrhunac nedelje predstavlja odlazak u disko-klub

 
Režija: John Badham
Scenarij: Nik Cohn, Norman Wexler
Uloge: John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape, ...

Filmografija

Mladić iz Bruklina Toni (Dž. Travolta), zahvaljujući svom plesnom talentu, pokušava da pobegne iz dosadne svakodnevne rutine - posla koji ne voli, porodice sa kojom ne može da nađe zajednički jezik... Zajedno sa plesnom partnerkom Stefani (K. L. Gorni), prijavljuje se na takmičenje u plesu, nadajući se da će pobedom promieniti svoj život na bolje...

Toni (Džon Travolta) je mladić iz Bruklina kojem najveće zadovoljstvo na kraju radnoe nedelje predstavlja odlazak u disko-klub gde je već priznati kralj plesnog podijuma. Zahvaljujući svojim posebnim plesnim pokretima mladići i devojke u disko-klubu gledaju ga sa obožavanjem, no  njegova svakodnevica nimalo nije glamurozna.  Radi kao prodavač u prodavnici ss bojama, neprestalno se sukobljava sa ocem i takmiči sa bratom koji se sprema za sveštenički poziv. Sve se menja kad u klubu upozna Stefani (Karen Lin Gorni) te se zajedno odluče prijaviti na plesno takmičenje. Iako je Toni neprestano zavodi, Stefani ne želi vezu jer ima druge životne ciljeve i želi da se preseli na Menhetn. Postepeno i Toni u dogovoru sa Stefani pokuša započeti novi život.

Film je nominovan za Zlatni globus, nagradu BAFTA, WGA nagradu, a dobio je i sledeće nagrade: Golden Skrin, NBR. Džon Travolta je za ulogu u ovom filmu nominovan za Oskara 1978. godine.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >