Trči, Roni, trči (2002)

RUN RONNIE RUN (Originalni naziv)

komedija

Priča prati smešan uspon gubitnika iz malog gradića do televizijske zvezde

 
Režija: Troy Miller
Scenarij: David Cross, Bob Odenkirk
Uloge: Bruce Taylor, David Cross, Leon Lamar, India Cosper, Blaze Walker, ...

Filmografija

Scenario za film, uz Scotta Aukermana, napisali su Dejvid Kros i Bob Odenkirk koji su 2003. osvojili i DVDX nagradu za najbolju originalnu pesmu u filmu o uspešnom gubitniku iz malog američkog gradića. Ova komedija svojevrsna je parodija na ustaljeno holivudsko prikazivanje puta ka uspehu i slavi kroz naporni rad i požrtvovnost.

Temeljen na liku iz popularne serije koja se emitovala na HBO-u, "Mr. Snou", ovaj film je neobuzdana komedija koja prati smešan uspon Ronija Dobsa, gubitnika iz malog gradića, do televizijske superzvezde.

Nezaposlena i neobrazovana lenčina i niškorist, Roni Dobs (Dejvid Kros), provodi svoje vreme u malom gradiću Doravilu, u američkoj saveznoj državi Džerdžiji, pijući pivo i terorišući stanovnike. Ronijev život se okreće naopačke kada ga otkrije TV producent Teri Tvilstajn (Bob Odenkirk), koji ga zapazi za vreme jednog od mnogih Ronijevih hapšenja, koje je tom prilikom snimila televizija za potrebe popularnog rijaliti šoa. Roni odlazi u Holivud, gde dobija svoju TV emisiju. Koristeći svoju dovitljivost, duhovitost, hrabrost i drskost, Roni postaje TV zvezda pokušavajući pritom vratiti izgubljenu ljubav koju je ostavio kod kuće.

U ovoj zabavnoj komediji pojavljuju se nebrojena slavna lica, poput Džefa Goldbluma, Dejva Folija i Džeka Bleka, kao i mnogi likovi iz hit-serije "Mr. Snou" koja je više puta bila nominovana za prestižnu nagradu Emi.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >