Huligani (2005)

Green Street Hooligans (Originalni naziv)

drama kriminalistički sport

Pripadnici različitih navijačkih grupa učiniće sve kako bi odbranili ugled svog kluba

 
Režija: Lexi Alexander
Scenarij: Dougie Brimson, Josh Shelov, Lexi Alexander
Uloge: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Leo Gregory, Marc Warren, ...

Filmografija

Snimljena u koprodukciji poznatog američkog glumca i reditelja Džona Favrea, nagrađivana angažovana sportska krimi-drama talentovane glumice, scenaristkinje i redateljke Leksi Aleksander, nekadašnje svetske prvakinje u karateu i kik-boksu koja je za režiju hvaljenog kratkog filma Džoni Flajnton 2003, nudi energičan, intrigantan, autentičan pogled na navijačku kulturu.

Nakon što lažnim priznanjem da je dilao drogu pristane preuzeti odgovornost u ime svog cimera Džeremaja Van Holdena (T. Džej), neodgovornog i razmaženog sina bogatog i uticajnog oca, emotivni Metju "Mat" Bukner (E. Vud) neočekivano dva meseca pre sticanja diplome izbačen je sa studija novinarstva na prestižnom univerzitetu Harvard. Razočaran, potišten i mučen grižom savesti, Mat odlučuje na neko vreme otputovati u London, u posetu svojoj starijoj sestri Šenon (K. Forlan).

Šenon je senzibilna mlada žena udana za markantnog Stiva Dunhama (M. Voren), požrtvovnog oca njihovog sinčića Bena, čoveka koji se stara i o svom neobuzdanom mlađem bratu Pitu (K. Hunam), Matovom vršnjaku i jednom od vođa Elite iz ulice Grin, zloglasne navijačke grupe fudbalskog kluba Vest Ham Junajted. Družeći se s Pitom, Mat ubrzo upoznaje njegove prijatelje, prilično agresivne mladiće koji u borbi za svoj klub ne prežu ni od najgrubljeg nasilja, a među kojima su i smireni Kit (K. Hehir) te impulsivni i nasilni Bover (L. Gregori).

Dok Mat učestvovanjem u zajedničkim akcijama stiče naklonost i poštovanje ostalih Pitovih prijatelja, Bover oseća da mu mladi Amerikanac ugrožava status i uticaj u društvu. A kad zbog Matove prisutnosti ubrzo dođe u sukob s Pitom, Bover nepromišljeno odluči buduće planove njihove navijačke grupe otkriti arogantnom i agresivnom Tomiju Hačeru (Dž. Bel), Pitovom najvećem neprijatelju i vođi grupe navijača protivničkog kluba Milvol.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >