Ne kači se sa Zohanom (2008)

You Don't Mess with the Zohan (Originalni naziv)

akcija komedija

Bivši izraelski specijalni agent dolazi u Njujork kako bi postao frizer

 
Režija: Dennis Dugan
Scenarij: Adam Sandler, Robert Smigel
Uloge: Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Rob Schneider, Nick Swardson

Filmografija

Zohan Dvir je agent izraelskog Mosada koji sanja o tome da postane modni frizer. Na zadatku da uhvate Fantoma, poznatog teroristu, on iskoristi haos obračuna i lažira sopstvenu smrt. Naoružan svojim makzama i svojom traženom knjigom popularnih frizura, on kreće u Ameriku. Kada ga svi otmeni frizerski saloni u Njujorkuodbiju, on se proslavi u jednom manje poznatom. Glasine o njegovoj izuzetnoj posvećenosti detaljima se brzo prošire gradom i ubrzo žene stoje u redu kako bi sedele u Zohanovoj stolici.

Bez obzira koliko poznavali komičarski opus Adama Sendlera i njegovu vrstu humora malo toga gledaoca može pripremiti na ono što ćete videti u filmu Ne kači se sa Zohanom. Izrealsko-palestinski odnosi zaista su retko bili prikazani na takav "politički nekorektan" i nazovi provokativan način.

Bez obzira na to što je "Zohan" jednostavno rečeno glup film to ne znači da se, date li mu priliku i pritom isključite više moždane funkcije, nećete koji put i nasmejati jer priča o vrhunskom agentu izraelske tajne službe koji lažira sopstvenu smrt kako bi mogao da ostvari snove i postane frizer za dame u Njujorku ima i par zabavnih trenutaka.

Znamo li da je jedan od scenarista i Robert Smigel, čest Sendlerov saradnik te jedan od najdugovečnijih scenarista legendarnog američkog šoua Saturdej Najt Lajv, filmska struktura postaje jasnija – mnoštvo skečeva objedinjenih slabašnom niti vodiljom "glumi" celovečernji film. Smeh se nastoji izvući iz svake moguće situacije pa zato ne čude tri nivoa uspešnosti – glup, gluplji i najgluplji. Ko voli, nek' izvoli.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >