Korak do slave (2000)

Almost Famous (Originalni naziv)

komedija muzika romantika

15-godišnji zaljubljenik u rok dobija prilku da napiše priču o rok bandu u usponu

 
Režija: Cameron Crowe
Scenarij: Cameron Crowe
Uloge: Patrick Fugit, Kate Hudson, Billy Crudup, Frances McDormand, Jason Lee, ...

Filmografija

Reporter-tinejdžer dobija životnu šansu u vidu zadatka koji mu je poverio Roling Stoun magazin. Uprkos negodovanju svoje zaštitničke majke, Vilijam kreće na put sa rok grupom u usponu i shvata da ima da piše o mnogo stvari pored muzike.

 Zamalo poznati, nominiran za Oskara u četiri kategorije i dobitnik Oskara za najbolji originalni scenarij, prvi je film Camerona Crowea nakon nominacije za Oskara za hit Jerry Maguire, koji nam prikazuje jedno od najvažnijih razdoblja u istoriji rok and rola. S radnjom koja se odvija u 1973., to je zabavna i na trenutke tužna komedija odrastanja 15-godišnjeg Viliama, istinskog ljubitelja muzike koji inspiraciju pronalazi u najpopularnijim grupama tog vremena.

Kada mu ta ljubav prema muzici omogući da za časopis "Rolling Stone" načini intervju sa grupom u usponu Stillwater, koju predvode gitarist Russell Hammond i pjevač Jeff Bebe, Villiam kreće na put na kojem će konačno otvoriti oči, na turneju grupe, usprkos protivljenju svoje majke. Uz pomoć zavodljive Peni Lane, "pridružene članice grupe", Viliam se polako uvlači u uski krug ljudi i događanja u grupi i oko nje. S vremenom, on je sve manje promatrač, a sve više postaje aktivni sudionik događanja - mladi izvjestitelj koji polako gubi potrebnu objektivnost da bi svoju priču pošteno ispričao, i počinje shvatati sva ona predavanja koja je slušao o važnosti porodice, one koju nasljeđujemo i one koju stvaramo.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >