Biće krvi (2007)

There Will Be Blood (Originalni naziv)

drama vestern

Daniel Plainviev je okrutni naftaš koji radi sve kako bi zadržao kontrolu nad crnim zlatom

 
Režija: Paul Thomas Anderson
Scenarij: Upton Sinclair
Uloge: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Barry Del Sherman, Paul F. Tompkins, ...

Filmografija

Jedan od najuspešnijih filmova 2007. godine osvojio je kritiku i našao se na svim važnijim listama najboljih filmova. Usprkos uspehu, "There Will Be Blood" je za dlaku izgubio Oskara za najbolji film (kojeg je osvojio "No Country For Old Men" braće Koen) no fantastična gluma Daniel Daj-Levisa nije ostala nezapažena zbog čega je i nagrađen Oskarom za najbolju glavnu mušku ulogu.

Daniel Plainviev (Daj-Levis) mukotrpno i uporno traži naftu. Obilazi farmere i jeftino kupuje zemlju čija vrednost višestruko naraste nakon što dovede svoje bušotine, a pritom mu društvo prati njegov mali sin H.W. (Frejser). Kada dobije informaciju o važnom nalazištu na posedu porodice Sundaj, Daniel odlazi na pregovore o otkupu. On se uspeva dokopati zemlje, ali zauzvrat mora osigurati veliku donaciju mladom Eliju Sundaju (Dano), koji želi postati glavni propovednik u tom kraju.

Zahvaljujući plodnim bušotinama Daniel postaje iznimno moćna osoba, ali Eli mu je i dalje velika konkurencija. Kada se dogodi nesreća H.W.-u, Plainviev se mora suočiti sa činjenicom da mu njegova moć ne pruža kontrolu nad svakim detaljem. Podršku u borbi za nova naftna nalazišta mu pruža njegov polubrat Henri(O'Connor), koji se iznenadno pojavio nakon dugog odsustva od porodice.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >