Nestali u akciji (1984)

Missing in Action (Originalni naziv)

akcija ratni

Poručnik sa timom ljudi će da krene pronaći i vratiti kući suborce iz Vijetnama

 
Režija: Joseph Zito
Scenarij: Steve Bing, James Bruner
Uloge: Chuck Norris, M. Emmet Walsh, David Tress, Lenore Kasdorf, James Hong

Filmografija

"Nestali u akciji" jedan je od onih filmova koji su znatno obeležili odrastanje svakog dečaka u osamdesetima, naslov koji je uvelike pomogao kanonizirati estetiku akcionog filma koja je do kraja decenije bila iskorištena u brojnim zapaženim filmovima. Ni više od dvadeset godina posle film reditelja Džozefa Zitoa nije izgubio ništa od svoje atraktivnosti i privlačnosti, što ga čini dobrodošlim podsetnikom na zlatno doba žanra...

Rat nije gotov sve dok se kući ne vrati i zadnji čovek, poručuje nam legendarni Čak Noris u jednom od najslavnijih akcionih filmova svih vremena – "Nestali u akciji"!

Poručnik Džejms Bredok (Čak Noris) nakon nekoliko godina se vratio iz Vijetnama, a američka će ga vlada odmah regrutovati kao vođu ekipe koja bi trebala proveriti ima li u Vijetnamu još nestalih u akciji. Suočen s podcenjivačkim odnosom nadređenih, Bredok shvata kako je njegov zadatak zapravo mazanje očiju javnosti tvrdnjama kako je sve u redu, ali on zna da su njegovi brojni suborci još uvek živi i zarobljeni. Uz pomoć svog prijatelja krijumčara oružja, Bredok će zaigrati na svoju ruku, sve da bi se naposletku sukobio i sa protivnikom koji ga je mučio dok je bio zarobljenik.

Ulogu hrabrog Bredoka igra legendarna akciona zvezda Čak Noris, a među sporednim ulogama ističe se ona M. Emeta Volša.

 

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >