Sumrak (1998)

Twilight (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Neki ljudi se naprosto mogu izvući iz bilo čega, osim iz svoje prošlosti

 
Režija: Robert Benton
Scenarij: Robert Benton, Richard Russo
Uloge: Paul Newman, Susan Sarandon, Gene Hackman, Reese Witherspoon, ...

Filmografija

Penzionisani detektiv (P.Newman) biva uvučen u ubistvo prilikom isporuke novca ucenjivaču. Nakon 20 godina zastarelog slučaja istraži okolnosti nestanka glumičinog prvog muža.

Bivši policajac i detektiv Hari Ros (Paul Newman) živi na posedu koji pripada njegovim prijateljima, glumačkoj zvezdi Džeku (Gene Hackman) i njegovoj supruzi Katarini Ames (Susan Sarandon). I dok  Hari dostavlja zagonetni paket od Džeka, koji je oboleo od raka, Lesteru Ivanu (M. Emmet Walsh), Lester otvara vatru na Harija te ubrzo izdahne. Hari saznaje da je Lester bio policajac, koji je prije dvadeset godina istraživao nestanak Katarininog  prvog supruga te zatvorio slučaj kao nerešen.

Četiri godine nakon “Ničije budale”, Robert Benton se je još jednom udružio sa Paulom Newmanom u ovom kriminalističkom trileru, u kojemu grijesi iz prošlosti dolaze na naplatu.  U ovom modernom dark-noir filmu o počinjenom zločinu iz prošlosti, izdaji, prijateljstvu i vernosti, glavne uloge pripale su staroj gardi glumaca koji su još jednom pokazali mlađim kolegama da još podosta imaju naučiti o svojoj profesiji. Uloga detektiva pripala je Paulu Newmanu, koji i u svojim poznim godinama zrači karizmom kao prvog dana kada se je pojavio na filmu. U ostalim ulogama su Susan Sarandon i Gene Hackman, kao glumački par sa mutnom prošlošću, njihova kćerka Mel (Reese Whiterspoon), te legendarni James Garner,  kao policajac sa nečistom savesti.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >