Očevidac (2003)

I WITNESS (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Pripadnik organizacije "Human rights" otkriva zaveru između američkih i meksičkih vlasti

 
Režija: Rowdy Herrington
Scenarij: Colin Greene, Robert Ozn
Uloge: Jeff Daniels, James Spader, Portia de Rossi, Clifton Collins Jr., ...

Filmografija

Film Rowdyja Herringtona politički je angažiran poput filmova čuvenog Coste Gavrasa, i ne beži od turobnih i razotkrivajućih zaključaka, u mnogome kritičnih prema Sjedinjenim Državama. James Spader ("Vuk", "Tajnica") uverljivo je odglumio visoko pozicioniranog funkcionera, a Jeff Daniels ("Glup i gluplji", "Pleasantville") još jednom prikazao običnog čoveka koji pokušava napraviti pravu stvar.

U jednom od tunela korištenih za krijumčarenje droge pronađena su brojna mrtva tela siromašnih stanovnika Tijuane. Pripadnik organizacije za zaštitu ljudskih prava počinje otkrivati šokantnu vezu između američke vlade i meksičkih vlasti u izvrsnom trileru Rowdyja Herringtona ("Ubojstvo vrana").

Pripadnik organizacije "Human rights", Džems Rodes (Jeff Daniels), stiže u Tijuanu kako bi nadgledao osnivanje sindikata u jednoj od tvornica u američkom vlasništvu. Istovremeno, policija otkriva dvadeset i sedam tela zakopanih u jednom od tunela iz ere krijumčarenja droge. Detektiv Kastilo (Clifton Collins Jr.) pokreće istragu, a Rodes počinje polako shvatati kako je njegov kontakt iz State Departmenta, Douglas Draper (James Spader), povezan sa korumpiranim meksičkim kapetanom Madridom (Jordi Caballero ).

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >