Delta odred 2 : Kolumbijska veza (1990)

Delta Force 2: The Colombian Connection (Originalni naziv)

akcija

Specijalni tim komandosa kreće da oslobodi DEA agenta iz ruku južnoameričkog kralja droge

 
Režija: Aaron Norris
Scenarij: Menahem Golan, James Bruner
Uloge: John P. Ryan, Chuck Norris, Billy Drago, Richard Jaeckel, Paul Perri

Filmografija

Nastavak jednog od najkultnijih akcijskih filmova svih vremena, legendarnog "Delta odred", snimljen je tek četiri godine nako prvogn pa se u početku činilo kako se možda malo zakasnilo. Pokazalo se, međutim, kako su obožavaoci žanra jedva dočekali da ponovo u akciji vide slavnog Skota Mekoja, u izvoženju jedne od najvećih akcijskih zvezda svog vremena, sjajnog Čaka Norisa.

Nemilosrdni kriminalac Ramon Kota (Bili Drago) vodi uhodani biznis ilegalnog šverca droge u SAD, koji uključuje i brutalna ubistva. Pukovnik Skot Mekoj (Čak Noris) odlučan je u nameri da ga zatvori, ali sudska vlast nije sposobna ili nije dovoljno odvažna, da Kotu smesti iza rešetaka. Ne mogavši da kontroliše svoj bes, jedan od Skotovih prijatelja u sudnici napadne Kotu, koji mu se osveti ubistvom supruge i deteta. Kasnije Kota ubije i oca porodice nakon čega Skot kreće u svoju osvetničku misiju, kao predvodnik odreda iskusnih i neustrašivih komandosa, koji će uraditi sve što je potrebno da ne zakaže tamo gde je zakazala pravda.

Hit akcijskog žanra, pun napetih scena pucnjave, adrenalinskih tučnjava i korišćenja golemog arsenala oružja, veoma se koristi i u ovome naslovu, ali rezultat može da bude ovoliko atraktivan i zanimljiv samo ako film predvodi pravi majstor. Malo je takvih poput Čaka Norisa, čiji je brat Aron ovaj film i režirao. "Delta Odred 2" sigurno nije bitan faktoru slaganju popisa najboljih filmova svih vremena, ali je još sigurnije naslov koji u srcima akcijskih poklonika zauzima posebno mesto.

 

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >