Mornaričke foke (1990)

Navy Seals (Originalni naziv)

akcija avantura ratni

Tim Mornaričke foke kreće u Beirut kako bi uništili terorističke protuavionske rakete

 
Režija: Lewis Teague
Scenarij: Gary Goldman, Chuck Pfarrer
Uloge: Charlie Sheen, Michael Biehn, Joanne Whalley, Rick Rossovich, ...

Filmografija

Akcijsko delo inspiriran životom stvarne američke elitne jedinice. Scenarist Gary Goldman saradnika je potražio u bivšoj "foki" Chucku Pfarreru, što je omogućilo mnoštvo autentičnih elemenata u samom filmu.

Elitna jedinica poznata kao "mornaričke fokei" poslana je u misiju spašavanja taoca  zarobljenih na Bliskom istoku. Ovu jedinstvenu jedinicu predvode dvojica večnih rivala - naprasiti Havkins (Charlie Sheen) i staloženi Kuran (Michael Biehn). Kada stignu na mesto talačke krize, "foke" saznaju važnu i opasnu informaciju. Naime, teroristi su u posedu opasnog nuklearnog oružja, ukradenog od američke vojske, i spremaju se upotrebiti ga.  Uz pomoć libanonske TV reporterke (Joanne Whalley), specijalna jedinica ima zadaću pronaći oružje prije negoli bude prekasno.

Naslovnu ulogu odigrao je dobitnik Zlatnog globusa i jedan od uspešnih showbiz izdanaka obitelji Sheen, Charlie, koji je karijeru gradio uglavnom u sličnim akcijskim filmovima. U ulozi tv reporterke pojavljuje se bivša supruga američke zvezde Vala Kilmera, Joanne Whalley, koja se Sheenu i ostatku ekipe pridružuje u odlično odrađenom poslu.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >