Krokodil Dandi 2 (1988)

"CROCODILE" DUNDEE II (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Australski lovac i pustolov štiti svoju devojku kad postane metom moćnog kriminalca

 
Režija: John Cornell
Scenarij: Paul Hogan
Uloge: Paul Hogan, Linda Kozlowski, John Meillon, Ernie Dingo, Steve Rackman

Filmografija

Svojevrsna komičarska, lepršavija varijanta serijala o Indiani Jonesu smeštena u nepreglednu australsku divljinu, "Krokodil Dendi 2" od svojega je prethodnika zadržao sve pozitivne silnice, čime je redatelj John Cornell nadoknadio izostanak originalnosti na kartu kojega je igrao prvi dio...

Nakon što je Njujork pretvorio u svoj teren, Krokodil Dendi se vraća na svoj pravi - u Australiju. Iako je Mihael Dunde (Paul Hogan), zvani Krokodil, nameravao napustiti Njujork i otići u istraživanje američkih prostranstava, njegova ga je devojka Sue Čarlton (Linda Kozlowski) ipak uspela zadržati u gradu, priznavši mu da ga voli. Mihaelu teško pada miran gradski život u kojem ne može koristiti svoje lovačke veštine i instinkte preživljavanja, sve dok Sue ne otme moćni kriminalac Riko. Naime, Suein bivši muž slučajno je prisustvovao brutalnom ubistvu, čije je fotografije poslao upravo na Sueinu adresu. Krokodil Dende uspiva je spasiti i odvesti u Australiju, gde se oseća najsigurnijim, no kriminalci stižu za njima. Ovaj su put, međutim, na njegovom terenu.

Spajajući avanturistički, akcijski i kriminalistički film sa komedijom i prekrasnim prirodnim atrakcijama, Kornel i scenarist i glavni glumac Paul Hogan snimili su prvoklasnu razbibrigu namenjenu svima onima koji su ikada maštali o aktivnom istraživanju novog i nepoznatog.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >