Kralj (2005)

THE KING (Originalni naziv)

drama

Bivši marinac Elvis (G.G.Bernal) zaputi se u rodni Teksas kako bi pronašao svog oca

 
Režija: James Marsh
Scenarij: Milo Addica, James Marsh
Uloge: Gael García Bernal, William Hurt, Pell James, Laura Harring, Paul Dano, ...

Filmografija

Drugi igrani film cenjenog britanskog dokumentariste, montažera, direktora fotografije i scenarista Džejmsa Marša, za rad na dokumentarcu Viskonsin Det Trip 2001. godine nominovanog za prestižnu nagradu BAFTA.U glavnoj ulozi gledamo odličnog i sve traženijeg Gaela Garsiju Bernala.

Dobivši častan otpust iz vojne službe, 21-godišnji marinac Elvis Valderez (G. Garsija Bernal) iz Kalifornije se zaputi u svoje rodno mesto u Teksasu, u pitoreskni provincijski gradić Korpus Kristi. Tokom putovanja se zaustavivši u bordelu i kupivši polovni automobil, Elvis vojnu uniformu zameni civilnim odelom i krene u posetu svom otuđenom ocu, baptističkom pastoru Dejvidu Sandovu (V. Hert).

Pastor Sandov je svog sina i suprugu Jolandu napustio još u mladićevom detinjstvu, te je sa privlačnom Tvajlom (L. Haring) uskoro zasnovao novu porodicu i dobio ćerku Maleri (P. Džejms) i sina Pola (P. Dano). U potpunosti predan veri, Sandov je sveštenik omiljen među stanovništvom, a tinejdžer Pol u ocu vidi životni primeri jednog dana namerava da krene njegovim stopama. Kad shvati da otac ne želi da ga vidi i da se prema njemu veoma grubo i osorno odnosi.

Elvis odluči da zavede senzibilnu i nesigurnu Maleri, svoju polusestru, i time Dejvidu zagorča život. Istodovremeno se odluči približiti Tvajli te razoriti očevu prividnu porodičnu idilu, ali i njegovoj pastvi pokazati pravo sveštenikovo lice. Upustivši se u incestuozan odnos sa Maleri, nasilnim ispadima sklon Elvis će se ubrzo sukobiti sa ocem i Polom te se suočiti sa ubistvom.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >