Srećno bekstvo (2001)

LUCKY BREAK (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Nespretni dvojac pljačkaša planira bekstvo iz zatvora tokom predstave u obližnjoj crkvi

 
Režija: Peter Cattaneo
Scenarij: Ronan Bennett
Uloge: James Nesbitt, Olivia Williams, Timothy Spall, Bill Nighy, Lennie James, ...

Filmografija

Film ipak većinu komičnih elemenata duguje Stivenu Fraju, vrhunskom britanskom glumcu i komičaru po čijoj je knjizi i snimljen. Pohvale zaslužuje i glumačku ekipu na čelu sa Džejmsom Nesbitom i Oliviom Viliams. Uz njih se u sporednim ulogama javljaju dva izuzetno interesantna glumca, Bil Naji i Timoti Spal, te slavni filmski veteran Kristofer Plamer, kao zatvorski upravnik. Spal je 2001. bio nominovan za nagradu koju dodeljuje British Independent Film u kategoriji najboljeg sporednog glumca, dok je sledeće godine film bio nominovan za nagradu Empire u kategorijama najbolje

Prijatelji Džimi (Dž. Nesbit) i Rudi (L. Džejms) sitni su lopovi koji napokon odluče da obave posao života - opljačkaju banku. No, pokušaj se vrlo brzo pretvara u fijasko, a dva neuspešna pljačkaša završavaju u zatvoru. Rudi se u zatvoru ponaša pristojno, obavlja dužnosti i drži podalje od nevolja.

Džimi je tvrdoglav muškarac koji stalno zbog neposluha završava u samici. Ćasove kontrole besa drži im zgodna i misteriozna Anabel (O. Viliams) koja često dolazi u sukob sa nervoznim Džimijem.

No, njegovo će se raspoloženje znatno popraviti kad čuje da upravnik Mortimer (K. Plamer) planira da organizuje predstavu i to u trošnoj crkvi koja se nalazi u neposrednoj blizini zatvorskih zidina. Džimi tada sa entuzijazmom nagovara ostale zatvorenike da nastupe u predstavi kako bi organizovali zajedničko bekstvo.

 


Komentari (1)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >