Paklena ekipa (1999)

JAWBREAKER (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Popularne srednjoškolke zataškavaju ubistvo jedne od njih

 
Režija: Darren Stein
Scenarij: Darren Stein
Uloge: Rose McGowan, Rebecca Gayheart, Julie Benz

Filmografija

"Paklena ekipa" reditelja i scenariste Derena Štajna dovitljiva je i izuzetno zabavna parodija srednjoškolskih horor filmova i tinejdžerskih komedija poslednjih dvadeset godina, koja za rezultat ima mračno komičnu priču o korupciji, okajanju i osećaju želje za popularnošću koju američki tinejdžeri žele da dožive više nego išta drugo...

I najslađi su bomboni ponekad iznutra gorki poput smrti, pokazuje nam ova odlična horor-komedija o pokušajima popularnih drugarica da zataškaju ubistvo jedne od njih. Kortni Šejn (Rouz Mekgovan), Džuli Frimen (Rebeka Gejhart), Marsi Foks (Džuli Benz) i Liz Pur (Šarlot Roldan) najbolje su srednjoškolske drugarice. Odnosno, da budemo precizniji, njih su četiri naprosto privučene jedna drugoj zbog svojih statusa popularnih, omiljenih i predivnih devojaka škole Regan Haj.

Devojke su na samom vrhu popularnosti kada se neslana šala koju prirede Liz na njen rođendan pretvori u njenu nesrećnu smrt. Kada razredna štreberka Fern Majo (Džudi Grir) naleti na devojke upravo za vreme nespretnih pokušaja da zataškaju Lizinu smrt, Kortni uspe da se sa njom nagodi. U zamenu za ćutanje, popularne će je devojke učiniti predivnom i primiti u svoje društvo.

"Paklena ekipa" redatilja i scenariste Derena štajna dovitljiva je i izuzetno zabavna parodija srednjoškolskih horor filmova i tinejdžerskih komedija poslednjih dvadeset godina, koja za rezultat ima mračno komičnu priču o korupciji, pokajanju i osećaju želje za popularnošću koju američki tinejdžeri žele da dožive više nego išta drugo. Nastavljajući se na liniju slavnih prethodnika poput 'Heders', Štajn je uspeo da u relativno poznat okvir ubaci mnoštvo originalnih elemenata, dobivši na kraju uzbudljiv, duhovit i veoma zabavan film. Uz predivne devojke, u filmu se u manjim ulogama pojavljuju i roker Meriln Menson te slavna Pem Grir.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >