Vafle Strit (2015)

Waffle Street (Originalni naziv)

komedija drama

Istinita priča o životnoj i poslovnoj lekciji Džemsa Adamsa koju je naučio nakon otkaza

 
Režija: Eshom Nelms, Ian Nelms
Scenarij: Autumn McAlpin, Eshom Nelms
Uloge: James Lafferty, Danny Glover, Julie Gonzalo

Filmografija

Film je ekranizacija memoara istog naziva Džemsa Adamsa o otkazu koji je dobio kao potpredsednik multi-milionske firme nakon čega je počeo raditi od nule.

Džems Adams (J. Lafferty) radio je kao financijski menadžer u uglednoj firmi. Otkaz je dobio zbog propusta koji je svesno uradio. U vreme kad je ostao bez prihoda upravo je  kupio kuću na kredit, a njegova žena Beki (J. Gonzalo) želela je dete. Džems je potecao iz porodic marljivih i uspešnih preduzetnika, a njegov deda je smatrao da on nikad nije radio "pravi posao" od kojega se dobiju žuljevi na rukama. Zato je Džems, nakon što se bez uspeha javio na mnoge oglase, odlučio raditi kao konobar u restoranu brze hrane "Waffle Fact". Rad tamo bio je mukotrpan, no upoznao je nekoliko divnih ljudi, a posebno se isticao kuhar Edvard (D. Glover), mudar čovek, od kojega je Džems mnogo naučio. Radio je i po tri smene u komadu, a motiviralo ga je to što je dobio reč starog vlasnika da će mu, kad bude odlazio u penziju, prodati restoran. Zbog te je perspektive Džms prodao i novu kuću, što je razočaralo inače nadljudski strpljivu Beki koja ga je u svemu podržavala...
 
Ono zbog čega je Džemsova priča važna i zanimljiva jest to što je kao običan poslužitelj u restoranu za nekoliko meseci naučio više o financijama i o ljudima nego što bi kao financijski menadžer naučio za celi radni vek, pa je taj događaj posve preokrenuo njegov život.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >