Am Ende die Hoffnung (2011)

Am Ende die Hoffnung / Fateful Love - The Hunt for U864 (Originalni naziv)

drama povesni

Priča počinje 1944. kad mlada Elen počinje špijunirati za britansku obaveštajnu službu

 
Režija: Thorsten Näter
Scenarij: Annette Hess, Thorsten Näter
Uloge: Yvonne Catterfeld, Marie Zielcke, Rosemarie Fendel, Stephan Luca, ...

Filmografija

Istorijska drama temelji se na scenariju Annette Hess u režiji Thorstena Nätera s Yvonne Strahovski i Stephanom Lucom u glavnim ulogama.

2011. godina, Berlin. Taksistica Kati Krige dobija poziv za vožnju na koju nerado ide, ali klijent traži upravo nju. Poziv je stigao od njezine bake Elisabet Lenz sa kojom nije u bliskim odnosima. Elisabet traži da je unuka odveze u Kil, a put do Kila vreme je koje ona provodi u sećanjima. Prije gotovo sedamdeset godina zvala se Elen Ludvig, u Kilu je radila u krojačnici i ujedno bila članica pokreta otpora. Kad su jednom prilikom ona i njezina prijateljica lepile letke antinacističkog sadržaja po gradu, uhvatila ih je nemačka patrola. Prijateljica je stradala, a Elen se uela izvući zahvaljujući mladom lekaru Robertu Elbingu. U isto vreme je upoznala  mladog nemačkog oficira Hansa Mertensa u kojeg će se ona polako zaljubiti.

Istovremeno sa pričom iz prošlosti koju gledamo kao Elisabetina sećanja razvija se i odnos između unuke i bake, koji će također doživeti rasplet zahvaljujući događajima iz prošlosti... 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >