Čovek sa jednom crvenom cipelom (1985)

THE MAN WITH ONE RED SHOE (Originalni naziv)

komedija

Zbog prijateljeve neslane šale sa cipelama, violinist se slučajno nađe usred CIA-ine zaver

 
Režija: Stan Dragoti
Scenarij: Francis Veber, Yves Robert
Uloge: Tom Hanks, Dabney Coleman, Lori Singer, Charles Durning, Carrie Fisher, ...

Filmografija

Jedna od onih komedija iz vremena kada je Tom Hanks još uvek bio samo svima omiljeni, smušeni komičar, a ne i jedna od najvećih holivudskih zvezda, "Čovek sa jednom crvenom cipelom" fantastičan je ogledni primer pametne, precizno napisane komedije. Njezin prvi cilj svakako je nasmejavanje gledatelja, ali to čini izvrsnim zapletom i mnoštvom neočekivanih sekvenci i preokreta u radnji...

Dobro pazite kakve cipele nosite ne želite li postati tajanstveni agent i muškarac sa crvenom cipelom. Violinist Ričard Harlan Drev (Tom Hanks) zbog prijateljeve neslane šale posve će se slučajno naći usred CIA-ine zavere. Naime, kako bi se zabavio, njegov prijatelj Moris (James Belushi) Ričardu je sakrio sve cipele osim dvaju, i to nesparenih, od kojih je jedna crvene boje.

Sudbina je htela da je CIA-in kurir toga dana trebao nositi baš takav, nespareni par cipela, od kojih je jedna crvene boje, kako bi ga prepoznali agenti kojima je trebao obaviti dostavu. Zamenjen za njega, Ričard se uplete u sukob između agencijina šefa Kupera (Dabney Coleman) i agenta koji ga želi zameniti Rosa (Charles Durning). Na Kuperovu bi ga stranu trebala privući prekrasna Madi (Lori Singer), koja se naposletku u Ričarda i zaljubljuje.

Tom Hanks očekivano je odličan, a jednako kvalitetne uloge odigrali su i Dabney Coleman i Charles Durning, kao suprotstavljene CIA-ine glavešine.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >