Džejms Bond 007: Operacija svemir (1979)

Moonraker (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Džejms Bond mora da pronađe ukradeni spejs šatl pre nego zli Draks ostvari svoj naum

 
Režija: Lewis Gilbert
Scenarij: Christopher Wood
Uloge: Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Richard Kiel, Corinne Clery, ...

Filmografija

Tamo gde su drugi filmovi o Džejmsu Bondu završavali, "Džejms Bond: Operacija Svemir“ tek započinje! Reditelj Lois Gilbert u "Džejmsu Bondu: Operaciji Svemir“ lakoćom je nastavio graditi specifičnu bondovsku estetiku bombastične kombinacije nepredvidljive priče, atraktivne akcije i spektakularnih specijalnih efekata, pa zato ne čudi kako ovaj naslov zauzima posebno mesto u srcima obožavalaca serijala.

Na njegovom putu za Veliku Britaniju, spejs šatl Munrejker, koji je izgradila ugledna firma Draks, usred leta je ukraden, a posada aviona koji ga je nosio je ubijena. Kako bi čim pre pronašla odgovorne, Britanija na zadatak šalje agenta Džejmsa Bonda (Rodžer Mur), kom će pomoći lično Hugo Draks (Majkl Lonsdejl).

U Draksovim laboratorijima Bond upoznaje briljantnu naučnicu i astronautkinju Holi Gudhed (Lois Čajls), koja je zapravo agentkinja CIA-e, te iznutra istražuje moguće nepravilnosti firme Draks.

Bond i Holi će u potrazi za odgovorom na pitanje šta se stvarno desilo i ko je sve organizovao saznati kako Draks na umu ima strahovit plan koji ni američka ni sovjetska vlada nisu mogle ni da naslute.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >