četvrtak, 23.03. 17:05

Prijatelji (1994)

Friends (Originalni naziv)

komedija

Prijatelji, različitog porekla, shvatanja i obrazovanja

 
Režija: Gary Halvorson, Kevin Bright, Michael Lembeck
Scenarij: David Crane, Marta Kauffman, Ted Cohen
Uloge: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry...

Filmografija

U centru serije je prijateljstvo šestoro mladih Njujorčana koji se često okupljaju u svojim stanovima ili na zajedničkoj sofi u kafiću "Sentral Perk" u Grinvič Vilidžu.

Humoristična serija "Prijatelji" u polusatnim epizodama prati život šestoro prijatelja. Od prve sezone prikazivanja u Americi (1994./95.) serija je tridesetak puta nominovana za prestižne Emije, nekoliko je osvojila u različitim kategorijama, glumačka ekipa dobila je 1996. Screen Actors Guild Award za najbolji glumački ansambl u humorističnoj seriji, a serija je više puta bila nominovana za Zlatni globus u kategoriji mjuzikla ili humoristične serije. Uz to, serija je u više navrata nagrađena sa People's Choice Award.
U centru serije je prijateljstvo šestoro mladih Njujorčana koji se često okupljaju u svojim stanovima ili na zajedničkoj sofi u kafiću "Sentral Perk" u Grinvič Vilidžu. Monika se bavi gastronomijom i opsednuta je redom i čistoćom. Njena najbolja prijateljica je Rejčel. Tu su i Monikin stariji brat Ros, zatim duhoviti Čendler, zgodni Džo i otkačena optimistična folk pevačica i maserka Fibi.

Komentari (3)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >