Ubica pod kontrolom (2004)

CONTROL (Originalni naziv)

triler sf

Sociopata osuđen na smrt pristane da učestvuje u hemijskom ekperimentu modifikacije ponaša

 
Režija: Tim Hunter
Scenarij: Todd Slavkin, Darren Swimmer
Uloge: Ray Liotta, Willem Dafoe, Michelle Rodriguez, Stephen Rea, Polly Walker, ...

Filmografija

"Ubica pod kontrolom" reditelja Tima Hantera vizuelno je izuzetno zanimljiv, a pričom originalan triler smešten u blisku budućnost, koji pokazuje sve negativne posledice svakakvog hemijskog inženjeringa, pogotovo onog koji se tiče ljudskog mozga.

Odlična glumačka ekipa na čelu sa Rejom Liotom povešće nas u svet budućnosti u kom čovjeku ni njegov sopstveni um ne predstavlja sigurno utočište.

Osuđen na smrt zbog svojih sociopatskih zločina, Li Rej Oliver (Rej Liottža) dobiva novu šansu za pomilovanje i život, pod uslovom da pristane da učestvuje u kontroverznom programu doktora Majkla Kouplenda (Viljem Dafo). Reč je o programu modifikacije ponašanja putem ubrizganih hemikalija, čiji se rad nadzire u medicinskom centru, za čiji uspeh nema nikakve garancije. Suočen sa smrću, Oliver pristaje, ali vrlo brzo postaje jasno kako neki osuđenici jednostavno nisu vredni rehabilitacije.

Hanter je najpoznatiji po jednom od najboljih tinejdžerskih filmova osamdesetih, mračnoj "Obali reke", a ovde se oprobao u nešto drugačijem, ali njemu jednako poznatom žanru. Glumačku ekipu ovog odličnog niskobudžetnog trilera predvode sve redom poznata i rado viđena holivudska imena Rej Liota, Viljem Defo i Stiven Ria, od kojih svaki film obogaćuje uverljivim i sigurnim nastupom.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >