Legion (2017)

Legion (Originalni naziv)

akcija drama sf

Zavirite u neobični um Davida Hallera

 
Režija: Dennie Gordon, Michael Uppendahl
Scenarij: Noah Hawley, Chris Claremont
Uloge: Dan Stevens, Mackenzie Gray, Scott Lawrence, Katie Aselton, Jeremie Harris...

Filmografija

Dejvid Heler je meta čija moć prevazilazi granice razumevanja. Njegova moć nije besplatna, već Dejvidov um plaća visoku cenu. Sa brojnim podvojenim ličnostima koje kontrolišu različite aspekte njegovih moći, Dejvid želi da sačuva razum.

Još kao detetu Dejvidu je dijagnostifikovana šizofrenija pa je godinama boravio po psihijatrijskim bolnicama. Sada u ranim 30-ima i ponovno u bolnici, Dejvid se izgubi u dinamici strogog režima života u bolnici: doručak, ručak, večera, terapija, lekovi, spavanje.

Preostalo vreme Dejvid provodi u društvu svoje pričljive prijateljice Leni, takođe pacijentkinje, čija dugogodišnja zavisnost o narkoticima i alkoholu nije nimalo narušila njen bezgranični optimizam da će se njena sreća uskoro promeniti. Ugodna apatija Dejvidove rutine preokrene se naglavačke dolaskom prekrasne i zabrinute pacijentkinje Sid.

Osećajući zapanjujuću međusobnu privlačnost, Dejvid i Sid dožive iznenađujući susret nakon kojeg se Dejvid mora suočiti sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima možda stvarni.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >