To što mi radiš (1996)

That Thing You Do! (Originalni naziv)

komedija drama muzika

Bend iz Pensilvanije se probija na hit listama rokenrol muzike

 
Režija: Tom Hanks
Scenarij: Tom Hanks
Uloge: Tom Everett Scott, Liv Tyler, Johnathon Schaech, Steve Zahn, Ethan Embry, ...

Filmografija

Iako nije ostvario velik uspeh na bioskopskim blagajnama film je uspeo da oduševi kritičare. Nominovan za Oskara u kategoriji najbolje muzike.

Godina je 1964. Gaj Peterson (Tom Everet Skot) je bubnjar i obožavalac džeza koji radi u porodičnoj prodavnici instrumenata za domaćinstvo. Gitarista i pevač Džimi Mejtingli (Džonaton Šeh) te glavni gitarista benda Leni Hejz (Stiv Zan) traže zamenu za svog povređenog bubnjara, pa upitaju Gaja da ga zameni kako bi mogli da nastupe na godišnjem takmičenju mladih talenata na koledžu. Bend napiše pesmu "To što mi radiš", a Džimijeva devojka Fej Dolan (Liv Tajler) predloži ime za grupu  Vaneders- (The Oneders). Na takmičenju bend osvaja prvo mesto i novčanu nagradu. Dobija koncertni angažman, a singl počinje da se vrti na radio-stanicama. Uskoro ih otkrije A&R predstavnik Plej-Ton Rekordsa, Mr. Vajt (Tom Henks), potpiše za etiketu i  preimenuje grupu glazbenika u Vanders (The Wonders).

Film o bendu koji zahvaljujući jednom hitu dobija diskografski ugovor i postiže veliki uspeh, rediteljski je debi Toma Henksa. Simpatična humorna drama u kojoj je Tom Henks za sebe predvideo ulogu A&R čoveka diskografske kompanije, promotora i menadžera benda, jednostavna je priča koja priča život jednog sastava, od osnivanja do kraja. Osim Toma Henksa, Tom Everet Skot tumači šarmantnog bubnjara koji postaje nacionalni seks simbol sa svojim kul sunčanim naočarima, Stive Zan bezbrižnog gitaristu, Džohnaton Šeh ozbiljnog autora pesama odgovornog za kredibilitet benda, a Liv Tajler Džimijevu devojku. Kroz odličnu karakterizaciju likova i njihove priče, „To što mi radiš!", poput slagalice slaže deliće u celinu te gledalaštvo, uz uzbudljive doživljaje članova benda, sa lakoćom dovodi do samog kraja filma.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >