Vodeni konj (2007)

The Water Horse: Legend of the Deep (Originalni naziv)

porodični avantura fantastika

Dečak otkriva tajanstveno jaje iz kojega se ubrzo izleže mitsko biće

 
Režija: Jay Russell
Scenarij: Dick King-Smith, Robert Nelson Jacobs
Uloge: Bruce Allpress, Geraldine Brophy, Eddie Campbell

Filmografija

Kada na obali jezera, usamljeni dečak Angus pronađe veliko čudnovato jaje, niko nije spreman za ono što će se iz njega izleći. Ubrzo se iz jajeta izleže nestašno, čudnovato biće - Vodeni Konj - najmističnije biće iz bajke o Loh Nesu. No, Vodeni Konj svakim danom postaje sve veći i veći, pa je Angusu vrlo teško da skrije tajnu u kući...

 Radnja filma smeštena je u Škotsku za vreme Drugog svetskog rata te počinje kada dečak po imenu Agnus (Alex Etel) pronađe čudno jaje na obali Loh Nesa. Uskoro se iz jajeta izlegne stvorenje nalik dinosauru koje postane Agnusov neobični kućni ljubimac. Agnus svog novog prijatelja, mitskog 'vodenkonja', nazove Kruso i njih se dvoje počinju bolje upoznavati i zbližavati.

Kako vreme prolazi, Agnus uviđa da je sve teže voditi brigu za nestašnog Krusoa zbog njegovog zapanjujuće brzog razvoja i zbog vojnika koji, stacionirani u blizini, počinju sumnjati da se nešto čudno događa. Uskoro, Agnusu postaje skoro pa nemoguće očuvati njegovu 'malu' tajnu te mora pronaći način kako spasiti Krusoa.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >