Simon (2002)

S1m0ne (Originalni naziv)

drama sf

Viktor (Al Paćino) svoj veliki redateljski povratak otvaruje uz pomoć digitalne glumice

 
Režija: Andrew Niccol
Scenarij: Andrew Niccol
Uloge: Al Pacino, Benjamin Salisbury, Winona Ryder, Darnell Williams, Jim Rash, ...

Filmografija

Iako nije učestvovao u snimanju velikog broja filmova, za Endrjua Nikola se bez ikakve sumnje može reći kako je jedan od najoriginalnijih i najfokusiranijih reditelja i scenarista u Holivudu, usmeren na razotkrivanje obmana i iluzija koje svetu oko nas omogućuju neometan napredak.Al Paćino predvidljivo je sjajan u ulozi umornog reditelja, no gotovo svi pripadnici glumačke ekipe ostvarili su jednako pamtljive nastupe.

Za Holivud se kaže kako je zemlja iluzija. Simon će nam to i dokazati. Viktor Taranski (Al Paćino) bivša je velika rediteljska zvezda, nekada čak i nominovan za Oskara, kom karijera poslednjih nekoliko godina ide samo prema dole, i koji izgubi i poslednju šansu za veliki povratak kada temperamentna glumica njegova budućeg filma jednog dana samo napusti filmski set.

No, ubrzo se sa rešenjem pojavljuje kompjuterski genijalac Henk Aleno (Elias Koteas), stvoritelj potpuno uverljive digitalne glumice.

Simon je san svakog reditelja: nikada neće da ostari, nikada se neće udebljati, nikada neće morati u kliniku za odvikavanje, nikada neće trebati menadžera ni gurua, nikada neće tražiti veću prikolicu, nikada neće imati problema sa golotinjom... Može li išta da pođe po zlu?

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >