Opaki igrači (2006)

LUCKY NUMBER SLEVIN (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Slevin (Dž. Hartnet) shvati da je zabunom uvučen u sukob dve suprotstavljene bande

 
Režija: Paul McGuigan
Scenarij: Jason Smilovic
Uloge: Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman, Ben Kingsley, ...

Filmografija

Novi film neosporno nadarenog Pola Mekgigana nikako ne smemo da shvatimo ozbiljno. To je najpre razigrana, maštovita i prilično inteligentna filmofilska zafrkancija, kojom Mekgigan i mladi scenarista Džejson Smilovic odaju počast svojim filmskim uzorima, najviše Hičkoku i Tarantinu. Impresivnuu filmsku fotografiju potpisuje Piter Sova.

U praznoj njujorškoj aerodromskoj čekaonici zagonetni muškarac (B. Vilis) svom naizgled slučajnom sagovorniku (S. Džeger) pripoveda neobičnu priču. Godine 1979. jedan je čovek, brižan suprug i požrtvovan otac dečaka Maksvela (S. Gibson), zbog strasti prema klađenju na konjskim trkama zapao u velike novčane dugove, te se našao na meti opasnih gradskih gangstera. Štaviše, bezobzirni su zločinci ubili i njega i suprugu, a zagonetni plaćeni ubica je dobio zadatak da ubije Maksvela.

Ispričavši svom iznenađenom sagovorniku ovu priču, nepoznati ga muškarac hladnokrvno ubije. Istovremeno, nakon što je na ulicama Njujorka opljačkan, simpatični skitnica Slevin Kelevra (Dž. Hartnet) privremeno se useli u stan svog prijatelja Nika Fišera. Nedugo nakon što u susedstvu upozna atraktivnu i temperamentnu patologinju Lindzi (L. Liu), Slevinu na vrata pokucaju dvojica grubijana koji zbunjenog mladića zaogrnutog samo peškirom odvedu gangsterskom Šefu (M. Friman).

A kad Šef, verujući da je pred njim do grla zaduženi Nik Fišer, od njega zatraži izvršenje ubistva sina vođe suparničkog klana Rabina (B. Kingzli), Čini se da događajima iz senke upravlja nemilosrdni plaćeni ubica Gudkat (B. Vilis), koji igra dvostruku igru, kao i da je za slučaj zainteresovan detektiv Brikovski (S. Tući).

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >