Kandidat (2000)

THE CONTENDER (Originalni naziv)

triler drama

Objektivan pogled na izbore i spremnost na sve prljave igre kako bi se osigurala pobeda

 
Režija: Rod Lurie
Scenarij: Rod Lurie
Uloge: Joan Allen, Gary Oldman, Jeff Bridges, Christian Slater, Sam Elliott, ...

Filmografija

Reditelj Luri za glavnu je ulogu izabrao Dž. Alen, koja je odlično odglumila principijelnu senatorku.Pored Alenove, tu je i brilijantni Oldman, gotovo neprepoznatljiv u ulozi republikanca.Luriejeva satira nominovana je za mnoge nagrade, a osvojila je BFCAA (Broadcast Film Critics Association Awards) nagradu. Ovaj izvanredan film bio je u nominaciji za Zlatni globus i Oskara u kategorijama najboljih sporednih glumaca .

Nakon iznenadne smrti potpredsednika SAD-a, predsednik (Dž. Bridžis), koji je pri kraju svog mandata, odlučuje se za neuobičajen potez: kao glavnog kandidata za potpredsednika bira ženu. Ona je demokratska senatorka Lejn Hanson (Dž. Alen) i u početku se čini idealnom za predsedničku funkciju.

Odbor za potvrdu imenovanja, na čelu sa zlonamernim Šelijem Ranjonom (G. Oldman), odmah kreće u potragu za senatoričinim mrljama iz prošlosti i otkriva navodni seksualni skandal iz vremena senatoričina studiranja, koji potvrđuju i pronađene fotografije. Stoga je Odbor odbija imenovati, a na njeno mesto nastoji progurati guvernera Džeka Hataveja (V. L. Pitersen).

Guverner je, naime, nedavno postao nacionalni heroj kad je iz reke pokušao spasiti devojku koja je u automobilu pala u reku s obližnjeg mosta baš u trenutku dok je on pecao. I dok nacija i politički krugovi očekuju senatoričina opravdanja i isprike, ona odbija govoriti o svom privatnom životu, pa i po cenu kandidature.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >